MIDDEN - DELFLAND

Matthäus Passion in de Oude kerk van Delft

De koren van St. Michaël en Vivace brengen op woensdag 16 april, in de Oude kerk van Delft een uitvoering van Bachs Matthäus Passion. De Oude Jan was al een aantal keren eerder het decor in de lange traditie van passieconcerten in Delft. In deze historische omgeving kunt u dit jaar weer de bijzondere zeggingskracht van de muziek van Johann Sebastian Bach beleven. 

Aan het concert werken de volgende solisten mee: Heleen Koele – sopraan, Margareth Beunders – alt, Bart de Kegel – tenor, Donald Bentvelsen – bas. De Christuspartij wordt vertolkt door Hans Hinz en Alex Vermeulen zingt de evangelist. 

Verder wordt meegewerkt door het kinderkoor van Deo Sacrum en het instrumentaal ensemble Vox Delflandiae. Het geheel staat onder leiding van dirigent Koos van Beurden.

Ook in 2001 brachten de Schipluidense koren St. Michaël en Vivace de Matthäus Passion in de Oude kerk. Deze uitvoering vormde na ruim 20 jaar de aanzet voor het herstel van de jaarlijkse passietraditie in Delft, zoals deze van 1958 tot 1979 heeft bestaan. Vorig jaar bracht ZOV Cantarella de Matthäus. Op 16 april a.s. kunt weer genieten van een uitvoering door de koren van dirigent Koos van Beurden, samen met aansprekende solisten.

De karakteristieke en indrukwekkende sfeer van de Oude Jan zal veel bijdragen aan deze bijzondere muziek. Bovendien wordt extra aandacht besteed aan het comfort voor het publiek met extra stoelen voor het podium, buffet, garderobe, toiletten en verwarming. 

Kaarten zijn vanaf heden te koop bij de volgende voorverkoopadressen: 

  • in Delft: De Oude kerk, Het Kaartenhuis, Muziekhandel Van Buytene,
  • in Den Hoorn: De Hoornbloem,
  • in Schipluiden: De Dorpshoeve,
  • In Maassluis, de VVV
  • en verder bij de koorleden.

De toegangsprijs is € 18,50 in de voorverkoop en € 21,- op 16 april aan de zaal.

Voor inlichtingen over deze uitvoering kunt u contact opnemen met Jan Holtkamp, voorzitter zangvereniging St. Michaël, tel. 015 – 3809261.