MIDDEN - DELFLAND

"Voor Koningin en Vaderland" - 75 jaar

14-15 augustus 2003. De Oranjevereniging van Sion is opgericht op 10 februari 1928. De extra lange optocht op donderdagavond (19.00 uur) stond dan ook in het teken van dit 75 jaar bestaan. Bewoning in het gebied van Sion is veel ouder. De op dit moment bezig zijnde archeologische opgravingen in de Harnaspolder en de spectaculaire vondsten uit ca. 3500 jaar voor Christus waren ook een dankbaar thema in de optocht. 

Zoals gebruikelijk ging de optocht, bestuur met vaandel en muziek van Sint Caecilia voorop, vanaf de feesttent in Sion door de Hoornse wijk Voordijkshoorn en weer terug. Op deze prachtige zomeravond was dit een bijzonder feestelijk festijn waarbij het talrijke publiek zichtbaar genoot.

Na de toespraak van de voorzitter en het spelen en zingen van het Wilhelmus is het feest officieel geopend. De tent in Sion is de thuisbasis van de feesten. Donderdagavond en de hele vrijdag is er altijd een groot aantal activiteiten georganiseerd voor jong en oud.  's Avonds zorgde dit jaar Eric Dikeb voor een spetterend optreden.

Sionsfeest, altijd gehouden in de laatste week van de (basis)schoolvakantie, betekent bovendien dat alle scholieren zich weer langzaam gaan opmaken voor een nieuw schooljaar. Het is dus een mooie afsluiting van de vakantieperiode voor de jeugd uit Sion / Den Hoorn.
De Oranjevereniging Voor Koningin en Vaderland legt ook elk jaar op 4 mei een krans voor het bescheiden monument bij de spoorwegovergang aan het Haantje ter nagedachtenis aan hen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hier het leven lieten.

Meer foto's van het Sionsfeest 2003 op: http://home.wanadoo.nl/~sionsfeest/