MIDDEN - DELFLAND

Nieuwjaarsconcert en receptie gemeente Schipluiden

Woensdag 8 januari 2003, 19.00 uur in de RK kerk van Den Hoorn: Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Schipluiden in de Hoornbloem werd het Nieuwjaarsconcert georganiseerd door Vox Delflandiae. Dit vocaal en instrumentaal ensemble voerde het Weihbachts- oratorium, BMV 248 (cantate 5 & 6) van Johann Sebastiaan Bach (1685-1750) uit.

Solisten waren An Schrama, Petra Weijers, Adriaan Wouters en Hans Gijssen. Het geheel stond onder leiding van dirigent Koos van Beurden. Vox Delflandiae is een projectensemble van Zangvereniging Vivace. Sinds 1999 verzorgt dit ensemble jaarlijks een serie zondagmiddag concerten in de historische kerk van Schipluiden. Ook in 2003 kunt u weer genieten van vier sfeervolle uitvoeringen. In het programma staan de cantates van Johann Sebastiaan Bach centraal. Het eerstvolgende optreden is op zondag 23 maart om 16.00 uur in de N.H. kerk van Schipluiden. Het volledige programma van 2003 is uiteraard ook op internet te lezen.

Na afloop van het concert was de korte oversteek naar de Hoornbloem snel gemaakt, alwaar een warme kop koffie het publiek weer wat opwarmde. 

Waarnemend burgemeester De Prieëlle, van zowel Schipluiden als Maasland, schonk in zijn korte Nieuwjaarstoespraak vooral aandacht aan zijn in principe éénjarige taak de gemeentelijke herindeling van beide gemeenten te leiden naar een gemeente "Midden-Delfland". Hij ging in op de voor- en nadelen van het moeten delen van één burgemeester. Hierbij beloofde hij zich in te zetten om ervoor te zorgen dat vooral de voordelen de overhand zullen krijgen. Veel werk zal er nog moeten worden verzet om de bestuurlijke herindeling goed voor elkaar te krijgen. Intussen moeten de beide gemeenten natuurlijk gewoon blijven functioneren! 

Na zijn persoonlijke goede wensen voor 2003 te hebben uitgesproken konden de aanwezigen persoonlijk Burgemeester en Wethouders een nieuwjaarswens brengen.