MIDDEN - DELFLAND

Tweede deel van kroniek van Schipluiden is uit!

Schipluiden, op vrijdag 24 oktober 2003 overhandigde schrijfster Gemma van Winden-Tetteroo het eerste exemplaar van de kroniek van Schipluiden aan de burgemeester drs. J. de Prieëlle

Het boek, “Dorpelingen en dorpse dingen, deel 2” is een vervolg op het eerste deel dat vorig jaar september het levenslicht zag. In het boek staan o.a. eerder gepubliceerde verhalen uit het Schipluidens gemeenteblad Den Maasluider, de Delftsche Courant en De Schakel. De 72 artikelen bevatten levensverhalen van oude mensen en actuele gebeurtenissen van de laatste anderhalf jaar. De verhalen zijn voorzien van 255 (kleuren)foto’s. Het boek telt 160 pagina’s, kost € 19,95 en is te koop in:

  • Den Hoorn bij de Plusmarkt en Tabakboetiek Bouter, 

  • Schipluiden bij banketbakker Theo Hoek, kapsalon Jos Haring, de Stipdrogist en Albert Heijn.

  • t Woudt bij koffiehuis De Hooiberg, 

  • Maasland bij Albert Heijn en museum De Schilpen,

  • Delft bij Boekhandel Paagman en bij Boekhandel Huyser.

  • Maassluis bij Boekhandel Koningshoek B.V.

  • De Lier bij Boekhandel Van der Mark en Bruna.

  • Naalwijk bij Boekhandel Vingerling en het VVV kantoor.

Plaats van handeling: clubgebouw IJsclub Vlietland

Tijdens de korte ceremonie overhandigde Gemma, bijgestaan door haar moeder, haar "eerste boek -  deel 2" aan burgemeester J. de Prieëlle, die het met veel interesse bekeek en besprak. Deel 1, uitgegeven in september 2002 en nog te koop, ging letterlijk de wereld over. Ook met deel 2 zal dit zeker gebeuren. Schipluidenaren zwierven uit naar alle werelddelen.

Haar nieuwe boek laat de gemeente Schipluiden (Schipluiden, Den Hoorn en 't Woudt) op een heel sprekende manier zien. Naast een aantal artikelen over activiteiten van de afgelopen 12 maanden, bevat het boek een serie interviews met de "sterken" onder ons. Het boek leent zich ook uitstekend als "kijkboek" met het groot aantal in kleur afgedrukte foto's. Veel plezier ermee!!

Op 1 januari 2004 vormen de gemeenten Schipluiden en Maasland de gemeente Midden-Delfland. Gemma's volgende boek zal vrijwel zeker over deze nieuwe gemeente gaan.