MIDDEN - DELFLAND

Aanleg sportpark in Kerkpolder van start

4 juli 2003. Het begin van de basisschoolvakantie begon goed voor vier Hoornse sportverenigingen. Na een intensieve aanloopperiode van enkele jaren zijn de plannen voor het nieuwe sportpark gereed. Even na 15.30 uur werd de officiële start gegeven van de aanleg van de nieuwe sportterreinen in de Kerkpolder die in 2005 in gebruik zullen worden genomen. 

Het werd een ludieke start in de vorm van een korte wedstrijd tussen de vier verenigingen, voetbal Den Hoorn, handbal DIOS, tennis Hodenpijl en duivensport De Reisduif, tegen de gemeente: wethouders Hen Keijzer en Piet van de Berg. De plaatselijke scheidrechter leidde de vier korte confrontaties in goede banen. De strijd eindigde gelijk: "Zowel sportverenigingen als de gemeente winnen met deze aanleg van dit prachtige sportpark", concludeerde de scheidsrechter.


De twee (reis)duiven zijn klaar voor de start...go!!!


Alle partijen samen op de foto

Het oplaten van de twee (reis)duiven was de symbolische start van dit project.

De "tweede helft" vond plaats in de Hoornbloem onder het genot van een drankje & hapje. Voetbalvoorzitter Van Dijk verwoordde, namens de vier verenigingen, het tot nu toe gelopen traject naar dit moment toe. Wethouder Keijzer ging namens de gemeente in op de toekomst. In zijn cabareteske toespraak werd hierbij geholpen door eerdere uitspraken Johan Cruyf. Het officiële deel van de bijeenkomst werd in een plezierige sfeer met een groepsfoto )voor de pers' van "gemeente" en sportverenigingen afgesloten.

Link: