MIDDEN - DELFLAND

Open (en Varende) Monumenten in Midden-Delfland

De zeilwedstrijd met authentieke Westlandse boten vormde een bindend element tijdens de Open Monumenten dagen op 13 en 14 september 2003 in Midden-Delfland. Nou ja...zeilwedstrijd... het was een hele kunst om zeilende Westlanders in actie te kunnen zien. Meer hier over op de speciale Zeilwedstrijd pagina.  

De schitterende najaars-zomer had veel mensen naar buiten gelokt, op de fiets, wandelend en ook op het water. De openstelling van een aantal monumenten en musea van Midden-Delfland trok dan ook veel bezoekers. 

't Schou (het voormalige rechtshuis van Zouteveen) was twee dagen van boven tot onder te bekijken. De huidige bewoners hebben het geweten! Zelfs volle boten met bezoekers legden er aan om deze bijzondere woning te bekijken. 

't Schou, voormalige rechtshuis van Zouteveen
't Schou, voormalig rechtshuis van Zouteveen

De boerderij aan de Westgaag 74 trok zaterdags al vroeg veel bekijks. Een flink aantal oude landbouw trekkers en andere machines pronkten in de zon. De demonstraties van de oude ambachten en een oude dorsmachine waren interessant te zien. 

Naast de zeilwedstrijd organiseerde Arti Delflandiae diverse activiteiten in Schipluiden, zoals het klompscheepje bouwen, schilderen met planten door Adri Huisman, en stond een heuse onderzeeër klaar om met kinderen onder water te gaan.

Het weekend werd afgesloten met het concert van Vox Deflandiae in de stal van boerderij De Abbestee, Schipluiden. 


Boerenoogstdag met de oude dorsmachine
Adri Huisman
Schilderen met planten.
Vox Delflandiae
Vox Delflandiae in de Abbestee met o.a. Missa l'homme armé